Breakfast

gb

 

Capetan Giorgantas participates in the initiative of the Hellenic Chamber of Hotels to introduce the Greek breakfast.

 

 

Selection of materials is designed to:
✔ Have a clear correspondence with the modern consumer trends in diet (Mediterranean diet, organic, etc.)
✔ To show material-recipes each sub-region, as additional local features,
✔ To utilize elements of local culture and myths of the area, the Greek origin and history.

The proposed ingredients Greek breakfast classified into the following ba-sikes categories:
✔ Bread, pastries, bagels, fresh bread, 2-3 species desirable idioparaskefi least one kind
✔ Cheese and other dairy products (yoghurt, traditional yoghurt, butter, sour cream, etc.)
✔ Meats, meat
✔ honey, tahini and sesame
✔ Jams local traditional
✔ Olives and olive oil
✔ Eggs (boiled, eyes, omelette), preferably free-range, organic or special properties (Omega 3-Omega-6)
✔ pies (cheese, traditional pies, etc.)
✔ Local sweets
✔ Fresh fruit juices and fruit salads seasonal vegetables, primarily locally produced or organic
✔ Warm traditional soup (frumenty, legumes, etc.)
✔ Cereals (wheat, meal, couscous, frumenty, etc.)
✔ Herb teas and herbs
✔ Greek coffee.

el

 

To Capetan Giorgantas συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ για την καθιέρωση του Ελληνικού Πρωινού στα ξενοδοχεία της χώρας.

 

 

Η επιλογή των υλικών του ελληνικού πρωινού σχεδιάζεται ώστε:
✔ Να έχει ξεκάθαρη αντιστοίχηση με τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις στον τομέα διατροφής (μεσογειακή διατροφή, βιολογικά προϊόντα κ.α.)
✔ Να αναδεικνύει τα υλικά- συνταγές κάθε επί μέρους περιοχής, ως συμπληρωματικά τοπικά χαρακτηριστικά,
✔ Να αξιοποιεί στοιχεία του τοπικού πολιτισμού και του μύθου της περιοχής, την ελληνική προέλευση και την ιστορία.


Tα προτεινόμενα συστατικά του ελληνικού πρωινού κατατάσσονται στις παρακάτω βασικές κατηγορίες:
✔ Ψωμί, αρτοσκευάσματα, κουλούρια, φρέσκο ψωμί, 2-3 είδη, επιθυμητή η ιδιοπαρασκευή τουλάχιστον ενός είδους
✔ Τυριά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, παραδοσιακό γιαούρτι, βούτυρο, ξινόγαλα κλπ.)
✔ Αλλαντικά, κρεατικά
✔ Μέλι, ταχίνι και παστέλι
✔ Μαρμελάδες τοπικές παραδοσιακές
✔ Ελιές και ελαιόλαδο
✔ Αυγά (βραστά, μάτια, ομελέτα), κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής, βιολογικά ή με ειδικές ιδιότητες (ω3-ω6)
✔ Πίτες (τυρόπιτες, παραδοσιακές χορτόπιτες, κ.α.)
✔ Τοπικά γλυκά
✔ Φρέσκα φρούτα, χυμοί και φρουτοσαλάτες ή λαχανικά εποχής, κατά προτεραιότητα τοπικής παραγωγής ή βιολογικά
✔ Ζεστή παραδοσιακή σούπα (τραχανάς, όσπρια, κ.α.)
✔ Δημητριακά (στάρι, πληγούρι, κους-κους, τραχανάς, κ.α.)
✔ Ροφήματα από βότανα και αρωματικά φυτά
✔ Ελληνικός καφές.