Η ΜήλοςΗ Μήλος, ένα πανέμορφο νησί με απαράμιλλη ομορφιά είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν έναν ξεχωριστό προορισμό, ο οποίος να προσδίδει ηρεμία, χαλάρωση και να συνδυάζει ιστορία, δραστηριότητες και μοναδικά αξιοθέατα. Μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Μήλο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς είναι:
Η Μηλός είναι φημισμένη για τις πάνω από τις 75 πανέμορφες παραλίες της με τα καταγάλανα νερά και τις λευκόχρυσες αμμουδιές. Οι κυριότερες που πρέπει να εξερευνήσετε κατά την επίσκεψή σας στη Μήλο είναι:
Κλέφτικο - Μήλος: Οι ηφαιστειογενείς λευκοί βράχοι καταμεσής της θάλασσας και τα καταγάλανα νερά του Κλέφτικου εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες. Λέγεται πως οι πειρατές χρησιμοποιούσαν το Κλέφτικο ως ορμητήριο αλλά και ως καταφύγιο πριν και μετά από τις επιθέσεις τους αντίστοιχα.
Σαρακήνικο - Μήλος: Μία παραλία που αντί για αμμουδιά είναι περιτριγυρισμένη από ηφαιστειογενείς λευκούς βράχους. Η αρμονία του λευκού και κρυστάλλινου γαλάζιου χρώματος καθιστούν το μέρος αυτό πραγματικά αξιοθαύμαστο.
Φυροπόταμος - Μήλος: Βουτιά στο χρώμα! Το χρωματιστό ψαροχώρι, καθώς οι πόρτες και τα παράθυρα των λευκών σπιτιών είναι βαμμένα με διάφορα χρώματα. Το κολύμπι στον Φυροπόταμο είναι μία μοναδική εμπειρία, αφού η θέα περιέχει, σπίτια ψαράδων, ιστορικό χώρο και έναν βυθό που αξίζει να εξερευνήσεις.
Φυριπλάκα – Μήλος: Μία μεγάλη παραλία με κρυστάλλινα νερά και λευκή αμμουδιά. Η παραλία Φυριπλάκα χωρίζεται στη μέση από έναν μεγάλο χαρακτηριστικό βράχο. Στη μία της πλευρά, επικρατεί ηρεμία, για όσους αναζητούν χαλάρωση, ενώ στην άλλη πλευρά η οργανωμένη παραλία προσφέρει τη ζωντάνια των καλοκαιρινών διακοπών. Όποια πλευρά και αν επιλέξετε δε θα το μετανιώσετε.
Τσιγκράδο – Μήλος: Η κρυμμένη παραλία, αρκετά απομονωμένη, που ελκύει τους λίγους που θέλουν να τη γνωρίσουν από κοντά. Η ομορφιά της βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι αρκετά μικρή σε μήκος και η μοναδικότητά της στον τρόπο πρόσβασης σε αυτήν που πρέπει κανείς να κατέβει ανάμεσα από τον βράχο με τη χρήση μία σκάλας που ξεκινάει από ψηλά στο βράχο, περνάει μέσα από αυτόν και καταλήγει στην λευκή αμμουδιά του Τσιγκράδου.
Παλαιοχώρι – Μήλος: Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μήλου, βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα και η ηφαιστειογενή μορφολογία της, καθώς και το κοκκινωπό χρώμα του βράχου, που την περιτριγυρίζει, την κάνουν ξεχωριστή.
Αγία Κυριακή – Μήλος: Μία παραλία με αρχαιολογικά ευρήματα. Εκπλήσσει το γεγονός ότι σε αυτήν την παραλία θαμμένα μέσα στην άμμο βρίσκονται διάφορα ευρήματα, όπως αρχαία αγγεία. Το μήκος της παραλίας φτάνει στα 600 μέτρα και είναι ιδανική τις μέρες με βορειά για θαλάσσια σπορ.
Προβατάς – Μήλος: Η παραλία με τη χρυσοκόκκινη αμμουδιά κατάλληλη για μικρά παιδιά λόγω της ρηχότητας των νερών της. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι πολύ εύκολη, καθώς φτάνει κανείς εκεί μέσω του ασφαλτόδρομου.
Παπάφραγκας – Μήλος: Μία μικρή παραλία που φτάνει κανείς σε μία μικρή παραλία με αμμουδιά. Λέγεται πως επίσης χρησιμοποιούταν ως ορμητήριο για τους πειρατές και αξίζει κανείς να την επισκεφθεί λόγω της ύπαρξης του σημαντικού προϊστορικού οικισμού της Φυλακωπής.
Αλογόμανδρα – Μήλος: Μία παραλία που δεν είναι ορατή από τον δρόμο. Κρυμμένη με τη βοήθεια ψηλών βράχων που  έχουν με μεγάλη σπηλιά ή μάνδρα. Από εκεί πήρε και το όνομά της. Βρίσκεται δίπλα από το μικρό λιμανάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Τα νερά της είναι τιρκουάζ και προσδίδει στιγμές ηρεμίας πάνω στη λευκή, λεπτή της αμμουδιά.
Γέροντας – Μηλος: Ένας κόλπος μικρού μήκους με ψηλά λευκά βράχια. Το χαρακτηριστικό της είναι η φυσική βραχώδης γέφυρα, η οποία ενώνει τη στεριά με έναν μικρό βράχο που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι και πιο δύσκολα με αυτοκίνητο, λόγω του χωματόδρομου.
Αδάμαντας - Μήλος: Ένα τουριστικό χωριό, από τα πιο δημοφιλή του νησιού, που ξεχωρίζει για την ποικιλία του από ταβερνάκια, εστιατόρια, καφετέριες, τουριστικά καταστήματα και τη νυχτερινή διασκέδαση. Και όλα αυτά πάνω σε ένα πλακόστρωτο πεζοδρόμιο που προσδίδει την απόλυτη αύρα της Μήλου. Εξερευνήστε τη Μήλο ξεκινώντας από τον Αδάμαντα. Ο Αδάμαντας είναι το λιμάνι που ξεκινούν οι περισσότερες περιηγήσεις με καταμαράν, καϊκάκια και σκάφη στα μέρη που μοιάζουν να είναι ανεξερεύνητα στο χάρτη της Μήλου, αφού όχημα δε μπορεί να τα φτάσει.
Πλάκα - Μήλος: Ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από την περιοχή του Αδάμαντα. Η πρωτεύουσα της Μήλου, με τα γραφικά της μονοπάτια, στενά σοκάκια, ταβέρνες, τοπικά μαγαζάκια και αρχοντικά σπίτια, όλα τους πάνω σε ένα εκτενές πλακόστρωτο δρομάκι.
Πολλώνια - Μήλος: Ένα γραφικό χωριό καθώς και δεύτερο λιμάνι της Μήλου. Τοποθετείται περίπου στα 10 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα. Εδώ θα βρείτε φρέσκο ψάρι αλλά και ψαροταβέρνες για τους λάτρεις των θαλασσινών. Εδώ λέγεται ότι βρισκόταν και ο ναός του Απόλλωνα στα αρχαία χρόνια.
Κλίμα - Μήλος: Ένας ρομαντικό και ταυτόχρονα γραφικό χωριό  αποτελούμενο από τον μοναδικό οικισμούς της Μήλου, τα Σύρματα. Τα Σύρματα ήταν τα σπίτια των ψαράδων με τις πολύχρωμες πόρτες και παράθυρα. Όλα τα σπίτια βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα και η θέα που μπορεί να αποκομίσει κανείς είναι μοναδική. Βρίσκεται λιγότερο από 6 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Αδάμαντα.
Τρυπητή - Μήλος: Ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό, που χαρακτηριστικό της είναι οι αμέτρητες τρύπες στους βράχους τριγύρω από το χωριό. Εδώ βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου και σε κοντινή απόσταση οι ξακουστές Χριστιανικές Κατακόμβες καθώς και το Αρχαίο Θέατρο.
Book Now